Haspelrullar lättare att lära sig fiska med än multirullar

För dig som att fiska kan en haspelrulle vara till stor nytta. Det är en rulle utrustad med en bygel. Den fälls upp innan man kastar, för att sedan stängas när man börjar veva. Att lära sig fiska med den här typen av rulle anses vara lite lättare än med en så kallad multirulle.

På de flesta modeller går det att reglera och ställa in rullen så att den kan användas av såväl höger- som vänsterhänta. Det förekommer både modeller där rullen hänger på ovansidan respektive nedansidan. Bådan varianterna är lika funktionella, det är mest en fråga om tycke och smak.

Haspelrullen är utrustad med en typ av broms som gör att lina ges ut då man får fångst, för att fisken inte ska lossna när den rusar. Den är också utrustad med en funktionalitet som gör att det bara går att veva åt ett håll.

Varierande priser på haspelrullar

Priserna varierar beroende på hur avancerad modellen är, och du kan få en rulle så billigt som för 200 kr. Du kan dock även lägga det tiodubbla, ett par tusen kronor, och får givetvis då en haspelrulle av betydligt högre kvalitet.

Det kan vara läge att se över fiskeutrustningen inför säsongen. Bra förberedelser räcker lång väg och rätt rulle kan göra skillnaden. Med rätt utrustning har du åtminstone inget att skylla på.

En återförsäljare som säljer just haspelrullar är Kurres.com. Här hittar du även utrustning till alla möjliga typer av fiske, bland annat kräftfiske. Här finns något för alla som har ett fiskeintresse, i alla prisklasser.​